♀ R E V O L T E N ♀

Kalla fakta; De olönsamma barnen
 
Igår tittade jag på Kalla fakta. Deras avsnitt hette "De olönsamma barnen" och handlade om Conrad som är normalbegåvad och har högfungerande autism. Han nekades det stöd han behövde eftersom skolan tyckte att han var för dyr. Trots att utredningar visar att han bör gå i en vanlig klass, hänvisade skolan till special klasser hos andra då de inte ansåg sig vara en autistskola. I avsnittet får man följa föräldrarnas kamp och konflikt med skolan.
 
Jag tyckte att avsnittet var väldigt bra och vill därför tipsa er om det. Ni hittar det här. Kalla fakta beskriver avsnittet på detta sätt: "Kalla fakta granskar hur det fria skolvalet fungerar i praktiken. Sedan det fria skolvalet infördes har närmare tre miljoner barn, tillsammans med sina föräldrar, valt vilken skola de ska gå på. Men det fria skolvalet gäller inte alla."
 
 Bildkälla: Fotocred TV4 / Lovisa Thuresson
 
Netti Starby

Den måste jag se och tack för tipset! <3 Kramis

Cecilia

Tack för tipset, de ska jag kika på!! :)

Bella

Gud vad intressant, tack så jättemycket för tipset! Jag lider själv av högfungerande autism, jag är dock inte normalbegåvad utan ligger över genomsnittet. Men jag tror egentligen inte att det har någon större inverkan på diagnosen i sig.
Jag tror att mycket av problemen kan grunda sig i okunskap då en person med högfungerande autism ofta fungerar i samhället och livet men med vissa svårigheter, som tyvärr hamnar i skymundan då personen i det stora hela är "normal". Det är ju trots allt en stor skillnad på autism och högfungerande autism, som ett exempel.

Heléna

Så hemskt när barn diskrimineras i skolvärlden!!! Alla barn borde få samma rättigheter när det gäller skolgången! Kram <3

Mirre

Kalla Fakta är toppenbra program,

Carro

Tack för tipset! :)

Emelie Andersson

tack för tipset :)

Moa

Vad bra tips!

LIL' BABUSTYLE

Låter väldigt intressant! Tack för tipset!

Amanda

Åh måste se det, såg det på reklam häromdagen!

Anonym

Tack för tipset, de avsnittet ska jag verkligen se!

Rolf

Jag var tidigar för olika skolval och det är jag kanske fortfarande med som det utvecklats med konkurser,skolor som trissar upp betyg för att sas."konkurrera"om eleverna känns bara fel.För en enhetlig skola är det nog viktigt att staten återtar huvudmannaskapet.Ja,det är för sorgligt att olika begåvningar inte kan tas tillvara på ett bra sätt.Skolan är så viktig men det tycks politikerna strunta i.Det verkar som att en dum befolkning är något önskvärt,en dum befolkning som i sin enfald får stå med mössan i hand.Det går bakåt istället för framåt för den svenska skolan.Ett planerat haveri??

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Åh jag blir så arg på att det är såhär... Ska kolla på avsnittet!

Anonym

Hur är det?

Rolf

Ja det var jag som skrev fg.kommentar hur det är med dig? Tänker ofta på dig! Ha det fint kära du!! Bara så att du vet att det var jag. Du behöver ju inte publicera dessa kommentaer.Maila när du vill för det blir jag bara glad för,det vet du.

Skriv en kommentar
Namn
E-postadress
Blogg-adress