♀ R E V O L T E N ♀

Jag behöver något att kämpa för
 
Jag känner mig tom.
Inte tom på livet.
Utan på mig.
 
Det känns som att jag har tappat bort mig själv.
Jag vet inte längre vad jag vill göra med mitt liv.
Jag vet bara att jag inte vill leva som jag gör nu.
 
Jag måste hitta nya drömmar - men det är svårt.
Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Den där känslan är så jobbig. Har haft den länge men har äntligen börjat hitta mig själv igen

Svar: Vad skönt att du börjat hitta dig själv igen! <3
♀ R E V O L T E N ♀

Anonym

Det är väldigt svårt!

Jag skulle vilja påstå att samhället av idag helt saknar underliggande värdestrukturer som gör saker och ting genuint meningsfulla, så allt går tillbaka till individen själv att skapa sin egen tillvaro: "Jag är dömd till att vara fri" som Sartre, den franske existentialisten, sa.

Detta gör ju att nihilismen och kaoset bubblar under ytan i hela detta postmoderna samhälle (tänk på Nietzsches "Gud är död!" och dess implikationer...), men förträngs av en polerad yta och ett överflöd av tillgänglig stimulans (konsumtion, sociala medier, Netflix you name it (inget ont menat om dessa företeelser, men vad hindrar den vilse människan från ett outsinligt binge-kalas och ödesdiger prokrastinering?))! Hur ska en människa kunna finna ro i sig själv, en riktning i sitt liv, ett sätt att förhålla sig till världen och sig själv, som leder till ett gott liv? Detta är allvarliga frågor!

Att finna en positiv och meningsfull riktning i tillvaron är ingen barnlek (bokstavligt talat! Att forma en långsiktigt hållbar plan för livet är kanske själva definitionen på att kliva in i ett mer moget tillstånd,där livet kretsar kring en struktur som sträcker sig bortom en själv och in i en mer ansvarstagande roll) och hela bördan att konstruera sin egen mening vilar idag på den enskilde människans bräckliga, små axlar: här finns verkligen ett behov av goda förebilder och samtal med varandra om livet och dessa frågor!

Nå, när nu detta allvarliga och viktiga, att konstruera emotionell balans för sig själv och en livsfilosofi som står emot de oundvikliga motgångarna i livet (och tappert säga: "Det är tungt nu, men jag vägrar att ge upp, då detta och detta gör mödan värd i slutändan!", har blivit en uppgift till var och en av oss att finna för sig själv, tycker jag att det är viktigt att vi ändå försöker hjälpa varandra! Vet man var man ska leta, så finns så mycket goda böcker att läsa - skrivna av människor vars insikter i livsfrågor och det mänskliga tillståndet får en att häpna - visa människor att lyssna på och kunskap att finna för att stå sig som en stabil människa; intellektuellt, emotionellt och spirituellt, även i detta århundrade!

Om du lyckas tända nyfikenhetens glöd, bygga upp goda vanor (det tar tid, men som Konfucius sa: "Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar.") väntar enormt mycket, ja obegränsat mycket, på dig där ute i världen i lärdom och erfarenhet! Just my two cents.

Ta hand om dig.

/O

Svar: Tack för kommentaren! <3
Måste dock bara fråga, vem är du? Oskar, eller?:o
♀ R E V O L T E N ♀

ullie

ja du så har ja det oxå just nu när ja inte mår så bra jobbigt det där

Skriv en kommentar
Namn
E-postadress
Blogg-adress