♀ R E V O L T E N ♀

Att veta var man ska är inte lätt
 
Jag har höst efter höst blivit antagen till olika civilingenjörsutbildningar för att sedan hoppa av vid varje start. Det är ett återkommande misstag jag har gjort i tre år nu. Innerst inne har jag vetat att utbildningen är fel för mig, men eftersom det har känts som det säkraste valet har det varit det som jag hållit fast vid. Dessvärre har det blivit till ett destruktiv beteende, för jag inte har lyckats komma någonstans med detta. Det är samma visa hela tiden; jag lyckas motivera mig till att jag vill bli civilingenjör för att vid studiestarten känna en enorm ångest inför tanken att jobba som civilingenjör.
 
Jag måste därför släppa tanken på civilingenjörsutbildningarna och börja tänka på vad jag vill göra istället för att gå efter det som känns tryggast. Det är dock en stor utmaning för mig då jag har svårt med förändringar och med att ta risker. Jag vill alltid veta vad som kommer att komma härnäst och det känner jag att jag vet mer med en civilingenjörsutbildning än med t.ex. psykologistudier. En civilingenjörsutbildning är ett färdigt program, vilket en kandidat i psykologi inte är utan det är något jag själv måste skapa. Dessutom leder en civilingenjörsexamen till ett tydligt yrke, medan en master i psykologi känns osäkert då jag inte vet vad annat jag skulle kunna göra om jag inte blir antagen till en forskarutbildning.
 
Jag står vid ett vägskäl nu och jag vet inte vad jag ska välja. Jag funderar på att göra en tvärvändning och plugga psykologi, men jag vet inte om jag vågar. Det är verkligen helt okänd mark för mig. Det läskiga är att det är så långt ifrån det jag i mitt huvud har föreställt mig min framtid som. Allt är ändrat nu och jag har inget bekant att hålla fast vid längre. Inget alls.
Anonym

Jag vet att vad du än väljer så kommer du att välja rätt för dig själv. Du klarar det.

Svar: Tack!<3
♀ R E V O L T E N ♀

Carro

Psykologi är nog roligt att plugga :)

Netti Starby

Vad jobbigt att du känner så men följ magkänslan och hoppas att allt blir bra för dig! <3 Kramis

Cecilia

Är det något jag har lärt mig så är det att man alltid ska följa sin magkänsla :) <3

Moa

Psykologi är absolut roligt!

LIL BABUSTYLE - Chronic pain warrior

Wow, att läsa det här är som att läsa om mig själv.. läskigt... Psykologi är kul! Jag hoppas du hittar nåt. Sånt är alltid svårt!

Christian

Vad du än väljer önskar jag dej allt tänkbart gott...och, javisst ja, jag är övertygad att du kommer klara dej bra hur du än gör!
Må gott :)

Rolf

Jag kan känna igen mig i hur du tänker.Jag har själv väldigt svårt att välja annan inriktning i stort som smått men när vi väl bestämt oss får man väl säga att det är väl genomtänkta beslut och det brukar bli bra.Det finns många arbeten för psykologer och inte enbart som hjärnskrynklare:-) utan också inom polis,militär.Samhället måste förstå hur människor beter sig i olika situationer och där kommer psykologer till hjälp.Jag tror att det är spännande och att det absolut är nåt för dig.

Svar: Fast det är ingen psykologutbildning. Psykolog vill jag inte bli.
♀ R E V O L T E N ♀

Skriv en kommentar
Namn
E-postadress
Blogg-adress